Софийският апелативен съд постанови по 18 години затвор за убийците на студента Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия" в Студентски град. Съдът потвърждава присъдите на Софийски градски съд за 18 години затвор за двама от обвиняемите - Александър Данаилов и Светлозар Стоилов и отменя присъдата, с което е оневинен третият подсъдим Вили Георгиев, съобщават от пресслужбата на съда.

Апелативният съд признава Георгиев за виновен за извършване на убийството на Балтов в съучастие с Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. На подсъдимия се налага 18 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор. Съдът зачита времето на предварителното задържане на Вили Георгиев по делото.

Съдът намира, че тримата подсъдими са извършили убийството в съучастие.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Припомняме, по-рано днес майката на убития през 2008 г. в Студентски град студент Стоян Балтов поиска доживотни присъди без право на замяна за подсъдимите. Зарка Балтова каза, че ако тримата са невинни, досега са щели да го тръбят непрестанно, но вместо това те гузно мълчат.

Софийски градски съд прочете присъдите за убийството на 19 юли миналата година след продължил повече от три години съдебен процес. Тогава по 18 години затвор получиха Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Третият подсъдим - Вили Георгиев, бе оневинен. Прокуратурата настоя и той да бъде пратен зад решетките.