Главният прокурор Борис Велчев каза на влизане в сградата на ВСС по повод случая със зам.-главният прокурор Валери Първанов, че Първанов е допуснал сериозна грешка и че съвсем искрено се е извинил.

„Той е наистина искрен в това, което казва", подчерта Велчев.

„Искам да използвам случая да се присъединя към неговото извинение от името на Главна касационна прокуратура на Република България", добави Велчев и постави въпроса дали прокурорът определя наказанията в наказателния кодекс.

„Оставката на един заместник-главен прокурор ще промени ли онази държавна политика която създава това обществено напрежение", попита още Велчев и сам отговори: „Очевидно - не. Държавната политика се проектира в законодателство".

Припомняме, в отворено писмо до ръководителите на държавата родители на загинали на пътя деца поискаха оставката на зам.-главния прокурор Валери Първанов.
Повод за това е изказване на Първанов пред БНТ, в което той мотивира сключването на споразумения с виновни за убийствата по пътищата с това, че затворите били пълни. По думите на магистрата това било държавна политика.