Трима мъже от Варна са задържани за 72 часа заради организиране на престъпна група за сводничество. С мярка за неотклонение "задържане под стража" е и една жена. Общо задържаните са 29-ма и са установени 10 клиенти, 8 от които чужденци, съобщават от МВР. 

При акцията прокуратурата и Областна дирекция полиция - Варна са работили заедно. Претърсени са 4 адреса във Варна, водещи се като салони за масажи и плейбой клубове.

Три от местата са във Варна - два салона за масажи - на ул."Цани Генчев" и на ул. "Ген. Скобелев" и плейбой бар - на ул. "Д-р Пискюлиев", четвъртият адрес се намира на територията на комплекс "Златни пясъци" в Етнографския комплекс. Между арестуваните е и собственик на салон за масажи. Неговата фирма е била регистрирана с предмет на дейност: "Дейности по поддържане на физическото състояние".

Установено е, че в тях се извършва проституция и блудства. Разпитани са 24 момичета - всичките пълнолетни, като на две от тях са повдигнати обвинения - другите са освободени.

Повдигнатото обвинение на членовете на организираната престъпна група е за скланяне към проституция, тъй като до момента не са установени данни за насилие над момичетата. Обвинението може да бъде променено, ако се установи, че е упражнявано физическо или психологическо насилие.

Като обвиняем по случая ще бъде привлечен и 37-годишният варненец Ясен Янев, който е екстрадиран в Австрия по силата на Европейска заповед за задържане. Той е бил обвинен за същите престъпления, а съгласно събраните доказателства, той е един от организаторите на групата.

Според прокурор Виолета Радева, която участва в акцията, на този етап, въпреки ранната фаза на разследването, има достатъчно доказателства за престъпната дейност на организираната група.