Най-големият провал на това правителство е безработицата, коментира Емилия Масларова по време на обсъжданията на второ четене на бюджета на ДОО за 2013.

Тя поиска повече пари във фонд безработица. Социалистите намериха 700 милиона лева в бюджета на ДОО от увеличението на минималните осигурителни прагове.

През последните месеци много се говореше какъв процент от бюджета са социални разходи, това са 18,6%, каза Емилия Масларова. Тя настоя майчинството да е колкото минималната работна заплата.

Двудневен маратон за Бюджет 2013 очаква депутатите

Още...

Хасан Адемов от ДПС пък поиска повече пари за обезщетения за отглеждане на малко дете от 1 до 2 годишна възраст. Според него ще трябват 15 милиона лева.
Между 32 000 и 35 000 майки догодина ще имат право на такова обезщетение.

Защо давате едни 30 милиона лева за един безумен референдум иницииран от БСП, попита и Мартин Димитров. Синият депутат предлага да се дадат пари на майките като се вземат от бюджета на Цветан Цветанов и се намалят средствата за подслушване.

Важен е въпросът за стимулиране на раждаемостта, смята Мартин Димитров.
Според Димитров трябва да се стимулират младите да раждат децата си в България. Очаквано, мнозинството не гласува повече пари за майките.