Победа на Реформаторския блок на местните избори през есента ще бетонира възможността да проведем реформите, зад които Блокът застава.

Това заявява в Бургас вицепремиерът и лидер на „Движение България на гражданите" в приветствието си към разширения Национален съвет на движението, който се провежда в морския ни град с цел обсъждане стратегията за местния вот и ускоряването на реформите.

По думите на Кунева, ако реформаторите имат последователна политика на централно ниво, това ще добави към резултата за местните избори.

Вицепремиерът изразява надеждата си повече кандидати на ДБГ да бъдат в предните места на РБ. Кунева подчертава, че съществува 100 % желание за единно явяване в рамките на РБ на местния вот, ДБГ имало значителен принос за баланса в Реформаторския блок.

Меглена Кунева е изразила и желанието си реформаторите да издигнат собствена кандидатура за София. Все пак тя уточнява, че има отличен кандидат в лицето на сегашния кмет, но трябвало да се даде възможност на симпатизантите да изберат реформаторите с техните решения за София.
Кунева припомня, че през 2018 г. София ще бъде домакин на българското председателство на ЕС. Трябва в столицата гласът на РБ да е силен, подчертава тя.

Иначе Кунева прогнозира пред НС на партията си много добър резултат на РБ на местните избори, мотивирайки се, че след европейския вот Блокът е удвоил резултата си на парламентарните.
Тя сочи като реалистична цел на РБ кметове в 40-50 големи общини и в 5-6 областни града.
Меглена Кунева не изключва възможността в някои от смесените райони да се партнира с ГЕРБ с цел да се пробие статуквото на ДПС и БСП.