Нов клуб за авторска музика отваря врати в София тази събота.

Заведението се казва "8th Ball" и се намира в центъра на столицата - на ул. "Георг Вашингтон" 12 (зад "Централни хали").

Официалното откриване и първият концерт в "8th Ball" ще се състои тази събота, като на сцената ще забият две съвсем млади български пънк рок банди - Catalyst и Rise Above.

През лятото програмата на заведението ще бъде по-спокойна, като за месец август засега има само една запазена дата - на 15 юни ще гостува немската ъндърграунд банда Tragic Vision.

Въпреки това клубът ще бъде отворен през цялото лято и в него ще се организират тематични партита. От есента концерти на български и чуждестранни групи ще има всеки петък и събота.

„В клуба са добре дошли най-добрите ъндърграунд банди в България, които се изявяват в стилове като хардкор, ска, пънк, метъл, алтърнатив", сподели идеите си мениджърът на клуба Александър Богданов.

"Същото важи и за чуждите банди - за 15 август имаме шоу с немците Tragic Vision, които и преди са свирили в България, и сме изключително доволни, че избраха точно нашия клуб", добави още той.

Александър Богданов обеща цените на напитките в клуба също да бъдат "ъндърграунд" и съвсем достъпни за всеки.

В следващите няколко месеца в подземието на клуба се планира създаването на Tattoo студио и репетиционна.