Последна нощ, в която българи и румънци извършват последни приготовления, преди да поемат на път за Великобритания, след като утре падат ограниченията за работа на Острова.

Така започва статия на британския таблоид „Дейли мейл", озаглавена: „Продадено! Самолетите и автобусите са пълни - българите и румънците се отправят към Великобритания".

Край на "имиграционната карантина" за българи и румънци
Още...

Таблоидът твърди, че „почти всички полети от Румъния за Англия са пълни - въпреки че една авиокомпания е удвоила самолетите си, за да посрещне търсенето - с хора, закупили еднопосочни билети на цени до 3000 паунда."

От България пък „всички билети до 9 януари за автобуси, тръгващи от българската столица София, са разграбени", пише британското издание.

И още от статията на "Дейли мейл": "На централната автогара в София голям плакат, показващ "Биг Бен", лондонски автобус и традиционните червена телефонна кабина, рекламира автобусните маршрути към новия живот във Великобритания".

Румъния осъди расистката британска кампания срещу румънци и българи
Още...

Всичките места в двата полета на британския национален превозвач British Airways („Бритиш еъруейз”) от София за Лондон следващата неделя и понеделник били продадени, твърди още "Дейли мейл". Лондонският вестник не пропуска да подчертае, че всеки самолет на британската авиокопания са с над 152 пътници.

Междувременно "Дейли телеграф" пише, че агенции за набиране на персонал предлагат практически съвети на българските имигранти как да се възползват от социалната система, когато пристигнат във Великобритания след 1 януари.