Няма как да се налагат глоби на желаещите да скачат от терасите на откритите хотелски комплекси в Слънчев бряг. Това обясни изпълнителният директор на „Слънчев бряг" АД Златко Димитров, цитиран от Дарик. По мнението му, за да се налагат санкции на практикуващите рисковото занимание е необходимо да има нарушение на нормативната уредба, защото в противен случай няма законово основание за подобни мерки.

Припомняме, в края на април Съюзът на собствениците в Слънчев бряг настоя държавата да въведе солидни глоби за скачането по балкони на морето, т.нар. „балконинг". Искането бе глобата да бъде най-малко 300 евро за нарушител и да влезе в сила още този сезон.

Трудно може да се ограничи този спорт, или по-скоро вид изкуство, което младите чужденци упражняват в курортния комплекс", каза още Димитров.
Той смята, че тази грижа имат туроператорите, които при пристигането на големи групи могат, заедно с хотелиерите, да поставят определени правила на туристите.

Димитров обясни, че в началото на миналия летен сезон са имали много такива случаи и затова се опитват да ги ограничат. Той е категоричен, че това обаче няма как да се случи с глоби.

Въпросът е бил детайлно разгледан на среща с посланици и представители на бизнеса преди дни. Решено е да се проведе специална информационна кампания, която ще се реализира чрез туроператорите, каза още Димитров.

Тазгодишният летен сезон в Слънчев бряг ще бъде открит на 6 юни. Сезон `2014 е юбилеен за курорта, защото става на 55 години. Годишнината ще бъде отбелязана с богата програма, като кулминацията ще бъде в Летния театър в Бургас на 28 май.

Акцент в празничната програма е голяма изложба „55 години Слънчев бряг", която ще бъде разположена в Морската градина на алеята пред летния театър, а след това ще се пренесе в курорта. Албум, проследяващ историята на Слънчев бряг в снимки и текст, за да остане за поколенията, ще бъде другата изненада за годишнината. Юбилеят ще бъде ознаменуван и с издаването на специална пощенска марка, уточнява Money.bg.