С прокурорско постановление е прекратено издирването на служебния автомобил на председателя на РЗС Яне Янев. Въпреки предприетите действия, колата не може да бъде открита.

От партията се усъмниха, че това става точно в периода, когато бяха организирани поредните две шумни полицейски акции - „Автокрадците" и „Двойниците", насочени за противодействие на автомобилните кражби в София.

Припомняме, служебният автомобил "BMW Х6" бе откраднат на 28 януари от паркомясто пред ведомственото жилище на Яне Янев.

В разпространено до медиите съобщение на партията сравниха разследването по случая с това, което се води във връзка с взрива пред вестник „Галерия". Още в деня на взрива Борисов каза, че оценката на ДАНС и МВР ще зависи от разкриването на виновните за атаката срещу редакцията на изданието, посочват от партията и изтъкват, че извършителите не са открити, не е обявено официално какво е и взривното устройство.

От РЗС изразиха своето неразбиране как МВР, чийто бюджет нарасна многократно с цел оптимизиране на дейността, не може да открие служебния автомобил на "лидер на парламентарно представена партия и извършителите на терористичен акт срещу свободата на словото."

Очевидно е, че целта и на двете престъпления е грубо сплашване и напомняне, че този, който говори истините за властта, трябва да се страхува за сигурността си, посочват от партията.

От РЗС са убедени, че „взривът и кражбата на автомобила са организирани от един и същ център, управляван от ДАНС и Цветан Цветанов, чиято основна задача е налагането на повсеместен контрол, смразяване на всяко несъгласие и потулване на истината за мутро-милиционерското и корумпирано управление на ГЕРБ."

Според партията на Янев в правоохранителната система има хора, които „изпълняват поръчки за целенасочен саботаж на определени разследвания като част от сценария за премахване на истинската опозиция в България."