Първото поздравление за поста новият лидер на ДСБ Радан Кънев получи от Бойко Борисов.
Лидерът на ГЕРБ пожелава „най-искрено" успех на Кънев, тъй като „хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство".

Припомняме, през седмицата Борисов на няколко пъти спомена, че е готов веднага да разговаря с Иван Костов и Меглена Кунева.

В днешния си политически доклад пред Националното събрание на ДСБ бившият вече лидер Костов подчерта обаче, че противник на партията му „са политиците, които позволяват на монополистите да злоупотребяват с господстващото си положение и това са Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган, Георги Първанов, Сергей Станишев и Бойко Борисов."

Въпреки това Борисов пише до Кънев, че разбирането му винаги е било, че естественият партньор, с който ГЕРБ може и трябва да си сътрудничи, са десните партии във формат ЕНП.
Надявам се, подчертава още лидерът на ГЕРБ, занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма.

По думите на Борисов, такива били и очакванията на всички десномислещи хора в страната - по-добър диалог между двете формации и единство срещу популизма на левите и националистите.

Малко по-късно Кънев бе поздравен и от подалия оставка лидер на „България на гражданите" Меглена Кунева.
Тя също - макар и доста иносказателно, предлага партньорство на ДСБ.

Трябва да намерим смисъла на широката и искрена дясна представителност на хората, които отхвърлят политическата неискреност и сивите коалиции, пише първият ни еврокомисар.

От създаването на Движение „България на гражданите" непримиримите ни позиции по отношение на политическия картел видимо съвпадат с изразените позиции на ДСБ, с които имаме обща нетърпимост към задкулисното влияния на олигархичните бизнес кръгове и към подмяната на волята на българските избиратели, заявява още Кунева в приветствието.