Руската бойна авиация е унищожила през последното денонощие 19 командни пункта на Ислямска държава в Сирия. Това съобщи пред медиите в поредния отчет генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от „Новости".

Освен това са унищожени два склада с боеприпаси, завод за производство на боеприпаси и взривни вещества, 30 огневи позиции и 9 укрепени района, разположени в подземни съоръжения в провинция Хама.

Въздушно-космическите сили на Русия са извършили 55 полета, нанасяйки 60 удара по обекти както на ИД, така и на Джебхат Ан-Нусра.

От началото на руската операция в Сирия са нанесени 750 авиоудара по позиции на терористите, изтъква още Конашенков.

По думите му, през последните дни от операцията на руската бойна авиация значително се е увеличило присъствието на различни летателни апарати в сирийското въздушно пространство, като в един район едновременно може да се намират над 30 вида - самолети от Военнотранспортната авиация, бойни самолети, безпилотници различни размери, включително и ударни.

Генералът изтъква, че руската авиогрупа съгласува със сирийската служба за управление на въздушното движение всяко излитане на летателен апарат.