Главният касиер на КТБ Маргарита Петрова е освободена от ареста, съобщава БиТиВи. По-леката мярка за неотклонение е наложена преди два дни от Софийската градска прокуратура. Според прокуратурата мярката е „подписка", но близки на касиерката обясняват, че е парична гаранция от 500 лева.

Петрова е освободена след разпит в държавното обвинение. Най-леката мярка й е наложена с прокурорско постановление, без съдебно мнение. Адвокат Татяна Дончева каза, че не е присъствала на разпита на Петрова, въпреки че официално не е освободена като неин защитник.

Припомняме, преди месец, Софийският градски съд остави под домашен арест главната счетоводителка Мария Димова заради тежко заболяване. Зад решетките бяха задържани Маргарита Петрова и Борислава Кючукова. Според последното решение на съда, на изпълнителния директор на банката Орлин Русев беше наложена парична гаранция, заради липса на доказателства за извършено от него документно престъпление.

В крайна сметка след освобождаването на Петрова, от всички обвиняеми за липсата на 206 млн. лв. от КТБ, задържана под стража остава само заместник-главната счетоводителка Борислава Кючукова. Обвиняемите по случая вече са 10. Само преди дни прокуратурата призна за обвинението на Цветан Василев, на четиримата изпълнителни директори на трезора и на ръководителя на управление „Кредитиране". Те са за съучастие за умишлена безстопанственост в особено големи размери.