47-годишен технически ръководител е убит при инцидент на магистрала „Струма". Мъжът е издъхнал в болницата в Сандански вследствие на мозъчна травма, след като му е бил нанесен побой, съобщава БГНЕС.

Раненият работник от фирма „Агромах" е приет в лечебното заведение около 13.00 часа. Фирма „Агромах" довършва изоставената от гръцката фирма "Актор" отсечка на магистралата между Сандански и ГКПП Кулата.

Управителят на "Агромах" Методи Башев твърди, че работникът е пребит от четирима мъже, които се движели с лек автомобил „Сааб". Причината е, че им отказал да преминат през ремонтирания участък. Биячите продължили да настояват да преминат и след като получили категоричен отказ, слезли от колата и трима от тях започнали да нанасят на работника побой с ритници и юмруци. Четвъртият извадил от багажника най-вероятно крик, с който го ударил по главата.

Убитият Николай Чивиев е роден в село Черниче, но живее в София.

По неофициална информация побойниците са от групата на криминално проявен мъж от Сандански. След инцидента те са оставили автомобила на място и са избягали. Полицията ги издирва.

Според версията на полицията в Благоевград саморазправата е станала след катастрофа при разклона на село Левуново с участие на нападателите и жертвата.