Виновникът за неделния екшън по пловдивските улици Орхан Яшаров остана днес зад решетките, след като Пловдивският окръжен съд постанови за него най-тежката мярка за неотклонение, предаде БГНЕС.

В неделя Яшаров не се подчини на полицейско разпореждане, което доведе до преследване по три булеварда в града под тепетата, в резултат на което катастрофира полицейска патрулка и още две коли, а един полицай бе ранен. Щетите, нанесени на полицейската кола, са на стойност 6297 лева, гласи експертизата, представена днес в съда.

Яшаров е подсъдим по три обвинения. Две от тях са за тежки умишлени престъпления, за които по закон може да получи до 5 години затвор. Първото обвинение е, че при управление на МПС л.а. "Мерцедес Е 230" е нарушил правилата за движение, като умишлено е причинил значителни имуществени вреди в размер на 6297 лв. на л.а. "Опел Астра", собственост на МВР, второто - че е извършил действия, нарушаващи обществения ред, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост и съпроводени със съпротива срещу органи на властта - Иван З. и Самуил Х. от Четвърто районно.

Третото обвинение срещу Яшаров са, че е употребил сила с цел да принуди органи на властта - Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР да им попречи на служебните задължения, а именно да спрат управляваното от него МПС.