Днес е ден на траур в Великотърновския университет. Колегите на убитата студентка Вероника Здравкова скърбят заедно с близките й. Всички учебни занятия ще започнат с минута мълчание в памет на Вероника.

На сградата на университета и във Стопанския факултет ще бъдат поставени траурни знамена, а в специален траурен кът колегите на момичето ще могат да оставят цветя и да напишат съболезнования към близките й.

23-годишната студентка Вероника Здравкова бе открита мъртва в река Янтра след двудневно издирване от случаен жител на Велико Търново.

Водещата версия за убийството е грабеж, но полицията няма на този етап основен заподозрян.

Не са свалени подозренията от последния приятел на Вероника, потвърди за Нова телевизия наблюдаващият прокурор Цани Попов. Той посочи, че полицията не разполага и с оръжието на убийството - най-вероятно тъп предмет, с който Вероника е удряна по главата. Смъртта е настъпила именно от вследствие на множество черепни травми.

Прокурор Попов потвърди, че телефонът на Вероника продължава да е изключен и не е бил включван през последните дни.

Припомняме, вчера вечерта стотици жители на старопрестолния град се събраха около паметника „Майка България" на протест срещу бездействието на институциите. Хиляда подписа вече са събрани с настояване за обезопасяване на района около жп-гарата, където е била убита Вероника.