Целта е да ме скарат с партията, заяви премиерът Бойко Борисов по повод СРС Гейт.

Той обаче е категоричен, че всичко, което се случва с изнесените разговори е в негова полза: „И да искам, не мога да си направя по-голяма реклама."

По думите му от единия от разговорите ясно става, че човек кандидатства за шеф на митническо бюро, но не е издържал конкурса и съответно не е назначен, което потвърждава факта, че ГЕРБ назначава хората си само след конкурс и ако отговарят на критериите.

Премиерът подчерта, че му е интересен разговорът между Ваньо Танов и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, но не поясни защо вниманието му е приковано върху този разговор. „Имам нещо предвид", лаконичен бе министър-председателят.

Той в същото време се ядосва на СРС Гейт, че подобни явления могат да внушат у депутатите от ГЕРБ, че премиерът има нещо срещу някой от тях. „Когато прокуратурата свърши с проверката си, всички ще се срамуваме, че коментираме подобни манипулации", посочи още той.

Премиерът за пореден път подчерта, че когато се получи какъвто и да е сигнал за корупция срещу когото и да е, то този сигнал веднага се препраща на прокурор. Министър-председателят допълни, че прокурорът отправя искане до съдия за прилагане на СРС, след като е направена проверка. Той допълни и че корупцията се наказва с над 5 години затвор.

Борисов не подслушва, заяви министър-председателят и подчерта, че не е разпъвал и няма да разпъва политически чадър над никого.

Той призна, че миналата година действително между вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов е имало напрежение, което дошло от това, че финансовият министър искал да ореже бюджета на МВР, а силовият министър се възпротивил на това негово желание. В този спор министър-председателят заел страната на полицаите.

Попитан дали е редно депутати да се интересуват от назначения на директори на митнически бюра, премиерът каза, че няма нищо нередно. Той дори смята, че и самият той може да се меси в назначенията на кадри във властта, защото като министър-председател носи отговорността за управлението.

Аз мога да се меся във всички назначения, защото аз назначавам хората, посочи той, допълвайки, че там където не се е намесил, нещата не вървят добре.

Най-големият провал в държавата е съдебната система, защото там не съм се месил, категоричен бе Бойко Борисов.