Екстремисти, представящи се за други лица чрез крадени документи и друг път са опитвали да качват взривни вещества на борда на самолети, излитащи от Куала Лумпур, заяви източник от полицията в малайзийската столица, цитиран от „Ройтерс".

Припомняме, че по-рано днес шефът на гражданската авиация на Малайзия Азхарудин Абдул Рахман даде пресконференция във връзка с падналия в събота пътнически самолет, чието местонахождение още не може да бъде открито.

Разследващи са проверили кадрите от камерите с качилите се на борда пътници. Установено е, че всички предохранителни мерки са изпълнени по протокол.

Припомняме, че връзката със самолета, „Бойнг 777", бе изгубена в събота сутринта, докато машината летеше над Южнокитайско море.  Малко след това бе съобщено, че на борда е имало и двама граждани на Италия и Австрия.

Няколко часа по-късно външните министерства на Италия и Австрия излязоха със съобщение, в което заявиха, че техните граждани, сочени за изчезнали, са живи и здрави и се намират в собствените си страни. Това наведе на мисълта, че посредством крадени паспорти двама души са се успели да заблюдат граничните власти и да се качат на борда.

Това подтикна властите в Малайзия да започнат работа и по версията за терористичен атентат. Трети ден след изчезването на самолета все още не са намерени никакви преки улики, които да насочват към мястото на неговото падане.