Министерството на труда и социалната политика организира Седмица на разнообразието под мото "Толерантност, уважение, разбиране и равенство".

Информационните дни и кръглите маси ще се състоят от 12-ти до 23-ти юли. Инициативата ще се проведе в 7 области на страната - София (Правец), Пловдив, Монтана, Велико Търново, Шумен, Бургас и Варна. В кръглите маси ще участват представители на МТСП, Комисията за защита от дискриминация и местните общности.

В Правец форумът ще бъде на 12 юли, в Пловдив на 14 юли, в Монтана на 16 юли, във Велико Търново на 20 юли, в Шумен на 21 юли, във Варна на 22 юли и в Бургас на 23 юли.

Седмицата на разнообразието се организира в рамките на проект "Прогрес към равенство: национални ефективни и иновативни практики за превенция и борба с дискриминацията" по програма "Прогрес" на Европейския съюз.

Тя цели насърчаване на равнопоставеността и постигане на по-добра осведоменост по въпроси, свързани с идентифициране и преодоляване на дискриминацията сред местните общности - общински органи, областна администрация, неправителствени организации, местни представители на бизнеса и работодатели, регионални структури на синдикатите, регионални структури на Министерство на образованието, младежта и науката, Агенция за социално подпомагане и Агенция по заетостта.