Любомир Минчев, който се роди на 11-ти септември в шуменската болница и часове след това бе изоставен от биологичната си майка, от днес си има новo семейство.

Негова приемна майка е банкерката от Шумен Юлияна Гроздева. Жената има 28-годишен син и в момента не е омъжена, съобщи shum.bg.

„Нямам притеснения относно гледането на детето, все пак имам син и съм уверена, че ще се справя", сподели пред журналисти развълнуваната приемна майка.

В залата за изписване на новородени присъстваха кръстниците на бебето - директорът на областната дирекция на полицията Любомир Христов и шефът на болницата Виктор Минчев, чиито име и презиме взема детето.

„Ще помагаме всячески с каквото можем", обеща д-р Минчев.

Дияна Нинчева, ръководител сектор „Работа в общността" към Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен съобщи, че към момента има 30 кандидати за приемни семейства, които са в процес на оценка и обучение.

Взетото сега бебе е 12-то поред, родено в шуменската болница и настанено в приемно семейство.

Съдбата на бебетата в приемни семейства ще бъде различна. Нашата основна грижа е да подкрепим родното семейство и ако то няма достатъчно възможности и капацитет да се справи в грижите, то тогава съвместно с Отдела за закрила на детето предприемаме процедура за вписване на децата в регистър за осиновяване и търсим най-доброто за тях, коментира Нинчева.

Биологичната майка на Любомир е била приета в шуменската болница по спешност на 11-ти септември. Родила е здраво момченце с тегло 2800 грама и дължина 48 см. Два часа след това жената е избягала от стаята си. Проверката показала, че родилката е дала измислено име и ЕГН и не може да се издири.