News.bg получи на редакционния мейл снимка, показваща недопустима и безпрецедентна жестокост.

Според наши читатели възрастен мъж е бил засечен по пътя до село Тополово да карай кола, на чиято задна част с въже е вързано куче.
Влачейки го, животното е оставило и кървави дири по асфалта. При опит на свидетел да спре извършителя, той излязал от колата с думите: "Кучето трябва да се мъчи" и после е избягал с колата.

Разполагаме с име, за което се твърди, че е на собственика на автомобила и което можем да предоставим на компетентните органи, ако решат да реагират на садистичното поведение.

Призовава се също така, желаещите да изпратят протестно писмо на: admin_op@plv.prb.bg, okrprok@plv.prb.bg - окръжна прокуратура гр. Пловдив.

Междувременно стана ясно, че районната прокуратура в Асеновград е започнала проверка по случая с мъжа, който жестоко измъчвал кучето си, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

Ще се установява има ли данни за престъпление.

При проверката по сигнал полицаите установили, че вчера 55-годишният Р.И. решил да накаже кучето си, за което се грижил, завързал го за теглича на автомобила си, след което, влачейки го, го закарал и изхвърлил в близко дере в селото.

Кучето бе намерено живо с охлузвания по тялото. То е било откарано при ветеринарен лекар за оказване на медицинска помощ.