Полицията предотврати опит за самоубийство на 35-годишен мъж.

Вчера следобед мъжът се опитал да скочи от моста над Елешница на автомагистрала "Хемус" в посока Варна, съобщава БНР.

Магистрални полицаи са спасили столичанина от самоубийствен скок от виадукт на автомагистрала „Хемус", съобщават от пресцентъра на НВР.

Причините за решението му са тежки семейни проблеми, уточняват от МВР.

Вчера към 13.42 часа на тел. 112 позвънил баща му. Човекът набързо обяснил, че синът му карал такси и се е насочил към автомагистралата, имал намерение да сложи край на живота си. Незабавно бил изпратен екип на сектор „Престъпления по пътищата" към областната дирекция, който забелязал в аварийната лента на моста над Елешница спрелия автомобил.

На предната дясна седалка, с отворена откъм парапета врата, седял млад мъж във видимо нетрезво състояние. Униформените действали внимателно и докато се приближавали към разтроения столичанин влезли в диалог с него, узнали за семейните му проблеми, деликатно насочили разговора към двете му деца и последиците, които би имала постъпката му за тях.

Докато говорели, се оказало, че той е адаш на един от полицаите - фактор, който също спомогнал за благополучната развръзка. Така те успели да стигнат до мъжа, да приберат полупразната бутилка с алкохол от седалката на колата, да го успокоят и да го предадат на близките му, става ясно от съобщението на пресцентъра на полицията.