Четирима души, включително основния заподозрян са арестувани за нападението във Франция. Това стана ясно от френската прокуратура, която разкри подробности за атаката, съобщава „Гардиън".

Главният прокурор каза, че четирима съучастници са задържани за атентата и че вече са разпитани. Заподозряният, неговата жена и сестра са част от тези арестувани.

Обезглавеният мъж е бил работодател на заподозряния, стана ясно от прокурора.

Прокурорът подчерта, че тялото на жертвата, която е на 54-годишна възраст, е открито до автомобила на заподозряния, където е намерен също нож. Обезглавеният е ръководител на транспортна компания.

Основният заподозрян е Ясин Сали. Той е роден на 25 март 1980 година. Работел е за същата транспортна компания, която е управлявана от убития мъж. Сали има три деца и е женен от 10 години. Не е осъждан. От 2006 година френското разузнаване е следяло Ясин Сали заради „радикални ислямски дейности". Между 2011 и 2014 година френските служби са го разследвали за връзки със салафистки групировки в района на Лион.

На пресконференцията беше съобщено още, че част от хангара във фабриката е взривен. По време на нападението е имало 43 души в американския завод. 13 от служителите все още не могат да се отърсят от шока.