Започва цялостна проверка на Зоологическата градина в София. Тази сутрин в зоопарка е починало още едно животно - бизон, съобщи БНР.

По думите на кмета на София Йорданка Фандъкова все още не е готов окончателният доклад за причината за смъртта на тревопасните животни.

"Опасност, знаете, няма за другите животни и хората. За съжаление, имаме още няколко животни, които не са в добро състояние. Грижат се докторите за това да могат да бъдат спасени, но за съжаление това е наистина един много трагичен инцидент в столичния зоопарк и трябва да се намери категорично причината и разбира се, ако пък се установи някаква вина, да последват много строги санкции", категорична е Фандъкова.

По думите на столичния кмет това се е получило вследствие на влага и на дъждове, но тази информация все още не е официална, уточни тя.

"Нека да изчакаме експертите в лицето на Агенцията за безопасност на храните да излезе с доклад. В същото време работата на докторите продължава за останалите животни", обобщи Йорданка Фандъкова.