Незабавно Нова телевизия и продуцентите на предаването да прекратят участието на Ангел Рашков и да се извинят публично за гаврата с мъката на семействата на двете момчета Ангел и Павел.

Това пишат граждани до медиите, „водени от чувството си за справедливост и граждански дълг, които считат, че участието на сина на така наречения цар Киро в риалитито, излъчвано от телевизията е недопустимо.

Недопустимо е в навечерието на годишнината от смъртта им в предаването да бъде допускан човек, който е подбудител на убийството на тези две млади момчета. Правейки си пиар и извличайки дивиденти на гърба на мъката на хората Нова телевизия прекрачва допустимите норми на морала и уважението към паметта на загиналите младежи.

Участието на Рашков в предаването безспорно цели да повиши рейтинга, но и предизвиква реална опасност от ескалация на етническо напрежение и повтаряне на събитията в Катуница, пишат още гражданите.

Те подчертават, че реакцията им не е на етническа основа, а е насочена срещу конкретната личност Ангел Рашков - обществено неприемлива фигура и син на главата на престъпния клан Кирил Рашков.

В писмото си те дават  срок до 24:00 ч. в събота - 21 септември, Рашков да бъде изваден и продуцентите да се извинят, иначе гражданите, сред които и мото клуб „Велика България", заявяват, че ще предприемат „действия, които сметнем за необходими".

Късно снощи, обаче е било обявено, че синът на Цар Киро, наричан още принц Ангел, е напуснал къщата на "ВИП брадър".

Припомняме, след безредиците през септември 2011 година семейство Рашкови напусна Катуница. Повод за бунтовете стана смъртта на 19-годишния Ангел Петров, който бе прегазен от пълен микробус с цигани. часове по-късно местното население въстана и запали част от имотите на Цар Киро.