Пети пореден ден продължава протестът на зърнопроизводителите, продиктуван от орязаните за сектора пари, залегнали в Бюджет 2012 г.

Вчера преговорите между тях и министъра на земеделието Мирослав Найденов се провалиха.

Днес на обяд ще стане ясно дали тракторите на протестиращите земеделци ще продължат към София или ще се върнат по районите си, съобщи вчера за БНР заместник-председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов.

Решението ще бъде взето на заседание на Управителния съвет на Асоциацията. Според Христов, преговорите са завършили без резултат независимо от обещанието на земеделския министър да се намерят възможности за удовлетворяване на исканията на земеделските производители.

Междувременно спрелите на 10 км от Сливен трактори са тръгнали към София. Председателят на съюза на зърнопроизводителите в Сливен Петър Байчев е заявил, че към 70-те машини от Сливен и Бургас ще се присъединят още 10 от Нова Загора.

Повече от 150 селскостопански машини, допълва Нова телевизия. Недоволните земеделци от района на Хасково и Русе са в готовност също да тръгнат към столицата и да подкрепят колегите си.

По-рано днес бе съобщено, че зърнопроизводителите са спрели тракторите, които по-рано тръгнаха към София за протест. Това стана ясно след разговорите между министър Найденов и заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.
В името на диалога Христов се е обадил на колегите си по машините, за да ги спре.

Най-близката техника към момента се е намирала до Ботевград.

Столична община се подготви за евентуалния протест.

Във връзка с предварително обявения протест на Национално сдружение на зърнопроизводителите от първо до осми декември се въвеждат промени в организацията на движението, престоя и паркирането: