70% от германците смятат, че страната им може да поеме още бежанци и те ще я обогатят в много аспекти, най-вече по отношение на демографската криза, като ще подмладят значително Германия.

Същевременно германците настояват бежанците да научат бързо немски, да работят и плащат данъци, да се интегрират и да спазват европейските достижения в областта на човешките свободи и права, съобщават германски медии.

В изследването на института "Емнид" са взети предвид последните събития и отражението им върху мнението на германците.

300 000 жилища са нужни в Германия, за да могат те да бъдат настанени, казаха още от Съвета на градовете. Засега ще се наложи голяма част от прииждащите да презимуват в устойчиви на студено и мокро палатки.

Бежанците трябва да приемат и да се съобразяват с конституцията на Германия, в която на мъжете и жените се дават равни права и се гарантира свободата на изповядване на всякакви религии. За това са се изказали 97% от германците.

80 на сто от тях пък смятат, че бежанският поток е насочен към страната им заради социалната политика, а не толкова заради културата на приемане на хора от други държави.