Варненските криминалисти са задържали група за въоръжени грабежи, съобщават от полицията в морската столица. Спецоперацията е извършена под надзора на Варненската районна прокуратура, като на 15 декември са задържани двама мъже и една жена. Единият от мъжете - 27-годишен добричлия, е установен като извършител на четири въоръжени грабежа на територията на Варна.

Мъжът е действал в района на Първо и Второ РУП на ОДМВР - Варна, където за два дни е извършил четири въоръжени грабежа. При единия от случаите е отнета на сумата от 700 лв. от денонощен магазин за хранителни стоки; при втория - сумата от 300 лв. и две кутии с цигари, при третия случай - сумата от 200 лв. и три ваучера на мобилен оператор, а при четвъртия - сумата от 120 лева. Престъпленията са извършени в магазини за хранителни стоки.

На добричлията е повдигнато обвинение за извършването на четири въоръжени грабежа. Той е задържан за 72 часа. Мъжът е криминално проявен и за притежание на наркотични вещества като непълнолетен, посочват още от МВР-Варна.