Стена от сградата на в Оловно-цинковия комбинат /ОЦК/ в Кърджали се срути вчера и затрупа багерист по време на работа. Сигналът за тежкия инцидент бе подаден в 16,30 ч. на тел 112.

След продължила часове наред спасителна операция бе открито тялото на загиналия работник, съобщи "24 Часа".

На мястото на инцидента незабавно са изпратени 8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил. По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности.

По нареждане на собствениците на комбината верижна машина с къртач е започнала да разрушава бетонна колона, крепяща сградата. Така част от нея се е стоварила върху багера, кабината е напълно унищожена, спасителите продължават опитите да стигнат до багериста.

Няколко часа продължи разчистването на мястото. Извършва се оглед. Ще бъде образувано досъдебно производство.

През 2012 г. комбинатът бе докаран до фалит след натрупани космически дългове към банките, а фирма „Хармони 2012 „ го закупи при публичната продан. Фирмата е офшорка, регистрирана е на Британските Вирджински острови. Купувачите бяха представени в Кърджали от премиера Бойко Борисов с уверенията, че най-малко още 50 г. металурзите ще имат работа. До момента обаче не е възобновено нито едно от производствата.

Стена от сградата на оловното производство в ОЦК се срути и затрупа багерист по време на работа , спасителната акция продължава и в момента, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. На мястото на инцидента незабавно са изпратени 8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил. По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности и под отломките е затрупан багер, който е работил на обекта. Към момента съдбата на багериста не е ясна. Директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Сергей Заимов ръководи работата по разчистването на останките. Спешните медици са там минути след сигнала и са в готовност да окажат незабавна помощ на пострадалия с надеждата да е жив, наложи се да събираме допълнителни екипи за обгрижване на гражданите в района, заяви директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков. По нареждане на собствениците на комбината верижна машина с къртач е започнала да разрушава бетонна колона, крепяща сградата. Така част от нея се е стоварила върху багера, кабината е напълно унищожена, спасителите продължават опитите да стигнат до багериста. Сигналът за тежкия инцидент в Оловно-цинковия комбинат /ОЦК/ е подаден в 16,30 ч. на тел 112. През 2012 г. комбинатът бе докаран до фалит след натрупани космически дългове към банките, а фирма „Хармони 2012 „ го закупи при публичната продан. Фирмата е офшорка, регистрирана е на Британските Вирджински острови. Купувачите бяха представени в Кърджали от премиера Бойко Борисов с уверенията, че най-малко още 50 г. металурзите ще имат работа. До момента обаче не е възобновено нито едно от производствата.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/intsidenti/4373169/Стена от сградата на оловното производство в ОЦК се срути и затрупа багерист по време на работа , спасителната акция продължава и в момента, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. На мястото на инцидента незабавно са изпратени 8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил. По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности и под отломките е затрупан багер, който е работил на обекта. Към момента съдбата на багериста не е ясна. Директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Сергей Заимов ръководи работата по разчистването на останките. Спешните медици са там минути след сигнала и са в готовност да окажат незабавна помощ на пострадалия с надеждата да е жив, наложи се да събираме допълнителни екипи за обгрижване на гражданите в района, заяви директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков. По нареждане на собствениците на комбината верижна машина с къртач е започнала да разрушава бетонна колона, крепяща сградата. Така част от нея се е стоварила върху багера, кабината е напълно унищожена, спасителите продължават опитите да стигнат до багериста. Сигналът за тежкия инцидент в Оловно-цинковия комбинат /ОЦК/ е подаден в 16,30 ч. на тел 112. През 2012 г. комбинатът бе докаран до фалит след натрупани космически дългове към банките, а фирма „Хармони 2012 „ го закупи при публичната продан. Фирмата е офшорка, регистрирана е на Британските Вирджински острови. Купувачите бяха представени в Кърджали от премиера Бойко Борисов с уверенията, че най-малко още 50 г. металурзите ще имат работа. До момента обаче не е възобновено нито едно от производствата.