Депутати от ГЕРБ бяха сред най-нетърпеливите, които се появиха в парламентарната комисия по бюджет и финанси.
В 10 часа започва обсъждането на второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2013 година.

Утре актуализацията на бюджета трябва да бъде гласувана окончателно и в пленарна зала. Миналата седмица мина на първо четене почти без дебати.

Макар депутатите на Бойко Борисов да отсъстваха няколко седмици от заседанията на Народното събрание, от миналата седмица те се завърнаха и усърдно се включват в обсъжданията на актуализацията в отделните комисии.

Макар да отказаха официално членство в комисията и да се явяват като гости и наблюдатели и днес именно народни представители от бившата управляваща партия бяха сред първите, дошли в парламента.

Половин час преди началото на комисията в залата влязоха бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, ексминистърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Малко по-късно към тях се присъединиха червените депутати Корнелия Нинова и Димитър Горов. За срещата пристигна и бившият регионален министър от кабинета на ГЕРБ Лиляна Павлова.
Последен дойде и финансовият министър Петър Чобанов.

Вчера - по поръка на синдикатите, ГЕРБ внесе промени в законопроекта за актуализиране на бюджета, с които се иска 150 млн. лв. от предвидения 1 млрд. да отидат по различни социални пера.