Мая Манолова от БСП призова служебния премиер Георги Близнашки да сложи край на уволненията в различните ведомства, съобщиха от пресцентъра на червените.

Манолова поясни, че уволнения вече имало и на областно ниво, включително в Кюстендил.

"Вече са сменени директорите на Областно пътно управление Кюстендил Драгомир Гочев и РДНСК Христо Васев. Ако тези уволнения на специалисти продължат, като на тяхно място се слагат кадри на ГЕРБ, ще излезем на протест", закани се тя по време на традиционния партизански събор в местността Жабокрек.

Няма друга политическа сила, която да събере толкова симпатизанти, не под строй, а заради идеята, заради това, което всеки един от нас носи в сърцето си, заради верността към лявата идея. По думите и хората се събират тук заради идеите и за една по справедлива и социална България.

„Това е нашият идеал и готовността да го защитаваме, което не могат да ни простят нашите политически врагове. За това, че през изминалата година, през която БСП беше във властта, се случиха неща, които излизат извън правилата на нормалната политика, които прераснаха в цирк. Политици без морал и без принципи атакуваха правителството на Пламен Орешарски и се опитваха да обезличат направеното от правителството му в много трудна среда, и в социалната сфера, в икономиката, и за преодоляването на безработицата, и за подобряване живота на хората", подчерта Манолова.

Манолова категорично заяви, че президентът щедро е възнаградил предателството на Георги Близнашки, който освен, че се отрече от своите, оглави протестите пред СУ, и след това Росен Плевнелиев го направи министър-председател.

„Искам да подчертая също, че уж неутралното служебно правителство предприе политическа чистка и реставрация на кадрите на ГЕРБ на всички нива. Кадрите на ГЕРБ вече влязоха през задния вход във властта, без тази политическа сила да е спечелила избори", възмути се още тя и за пореден път се зарече пред симпатизантите на БСП, че ще направи всичко възможно социалистите да победят ГЕРБ в Кюстендил, където тя е водач на листата за предстоящите избори.

 

Преди една година правителството е заварило една разрушена държава. „Тухла по тухла се опитвахме да възстановим това, което само за четири години ГЕРБ успя да унищожи. Правихме го в една безпрецедентна конфронтация, в обстановка на саботажи и конфронтации, с целенасочени действия на президента и на всички, окопали се във властта, които се опитваха да ни пречат. Но те не успяха, защото вие бяхте зад нас и ние знаехме, че нямаме право на отстъпление". Това заяви Кристиан Вигенин, който също присъства на събитието.

Подвигът, който честваме днес, е част от една гола битка, европейска и световна битка, която помогна на България да се спаси и изми срама, в който бяха ни вкарали царските правителства.

„Сега, нашето общество е също толкова разделено, колкото и тогава. Това, което ние искаме като партия, е да тръгнем като обединение, но не безпринципно единение, а единение върху много ясни принципи. Искаме държава с много ясна социална политика, с работни места, държава, която ще гарантира достойно заплащане за работниците и достойни старини за възрастните хора, а също и за младите хора", каза той.

 

Повече от 3000 социалисти и привърженици на лявата идея се събраха в местността Жабокрек, където отбелязаха 70-годишнината от битката на Рило-пиринския партизански отряд, начело с командир Васил Демиревски, срещу германски части.

На събитието присъстваха водачът в листата на 10 МИР-Кюстендил Мая Манолова, водачът на листата в Благоевград Кристиян Вигенин, членовете на НС на БСП Емил Костадинов и Иван Ибришимов, областният управител на Кюстендил, председатели на областните съвети на Кюстендил, Благоевград, общинските председатели от БСП Кюстендил, Благоевград, Дупница, видни социалисти и членове на партията.