Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди, че на всякакви опити за нападение в Йерусалим ще бъде отговорено, след като палестинец снощи блъсна колата си в пътници на трамвайна спирка, при което беше убито 3-месечно бебе, съобщи агенция "Франс прес".

"Единен Йерусалим беше и ще остане столицата на Израел за вечни времена. Всеки опит да се нападат жителите на Йерусалим ще бъде строго наказан", заявиха от кабинета на премиера.

От тази сутрин полицията прилага "нулева толерантност" в Йерусалим. "Ще върнем спокойствието и сигурността в Йерусалим", обеща Нетаняху.

Днес палестински младежи влязоха в сблъсъци с израелската полиция в Източен Йерусалим. Маскирани протестиращи хвърляха камъни и самоделни бомби, а полицията отговори с шокови гранати. През нощта също е имало сблъсъци полиция и протестиращи.

Нетаняху вчера обвини палестинския президент Махмуд Абас, че е допринесъл за изострянето на напрежението с неотдавнашните си изказвания за Храмовия хълм - свято място и за евреите, и за мюсюлманите.