Петнадесет украински войници са били убити при сражения срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна през последните 24 часа, заяви военният министър Степан Полторак, цитиран от „Ройтерс".

Полторак подчерта, че боевете са били особено интензивни около град Дебалцево, основен железопътен и пътен възел североизточно от Донецк и където правителствените гарнизони са частично обградени от сепаратисти.

„По всички фронтове на конфликта (със сепаратистите) нашите загуби възлизат на 15 убити и 30 ранени", обяви Полторак пред журналисти.

Междувремнно стана ясно, че трима цивилни са загинали, а други седем са ранени през последното денонощие в Донбас. Това съобщи началникът на МВР в областта, цитиран от РИА Новости.

В резултат на сраженията между правителствените сили и бойците на самопровъзгласилата се "Донецка народна република" има две жертви в Дебалцево, една в Маринския район. Седем души са ранени.

Същевременно, кметството на Донецк съобщава, че нощта в града е преминаха напрегнато, във всички райони са се чували мощни залпове и взривове. Нанесени са щети на няколко жилищни сгради. На сутринта обстановката остава напрегната.