Лекарка от нощен кабинет в болницата в Раковски се оплакала в полицията, че е била обект на насилие от страна на пациент, съобщава БиТиВи.

Млад циганин я шамаросал в кабинета й. Мъжът дошъл с 3-годишно дете, което било яло прах за пране. Лекарката ги отпратила и казала, че случаят не е за нея. На излизане бащата й ударил един шамар.

Нападателят в момента се издирва от полицията.

От пловдивската полиция посочиха, че лекарката е препоръчала на детето да се направи промивка в друг кабинет, което предизвикало гнева на циганина.

 

Припомняме, след побой над медицински екип в ботевградското село Врачеш, здравният министър д-р Петър Москов заяви, че линейки вече ще ходят на проблемни адреси само при гаранция за сигурността им.

В думите му цигански активисти и правозащитници съзряха дискриминация, а лекарите се обявиха в негова защита.

Д-р Божидара Пеевска, която е с 35-годишен стаж като медик, сподели пред „Труд", че и преди е била жертва на подобна агресия. Преди две-три години в циганската махала „Столипиново" я душили и то абсолютно безпричинно.

След снощния инцидент лекарката се чувства „омерзена, а не уплашена". „Защото знам, че при всяко следващо дежурство ме очаква същото. Кой ще ги спре тези мургави бандити", пита д-р Пеевска.

В четвъртък по график пак има дежурство, признава, че няма сили да отиде.