Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска от президента да наложи вето върху готвените промени в закона за ДАНС.

Това заяви председателят на парламентарната група Бойко Борисов. Той повтори, че готвените промени в закона ще родят едно политическо гестапо, което ще бъде хвърлено срещу кметовете на ГЕРБ.
Борисов допълни, че също така ще иска свикване на КСНС от президента, за да може там да бъдат обсъдени законовите промени в сектор „Сигурност".

Борисов заяви също така, че днес в 11:30 има среша с адвокат Марковски, който ще бъде упълномощен да заведе дело от името на Борисов по повод думите на председателя на Атака Волен Сидеров.
Припомняме, вчера лидерът на Атака заяви, че с правителствения самолет от България са изнасяни милиарди левове, част от които са отивали към страни от Близкия Изток.

В отговор на това днес Борисов отговори, че когато е ходил до Ливан и другите страни от региона в последните си посещения не е използвал правителствения самолет.

Борисов информира още, че ГЕРБ ще имат свои представители в парламентарните комисии, където се коват законите, но в момента няма да присъстват на пленарни заседания, защото Тройната коалиция не уважава техните решения.

По повод създадената анкетна комисия, която да разследва полетите на бившия премиер, Борисов заяви, че тя трябва да включва проверка и за покупката на двата еър бъса от кабинета „Станишев", които, по думите на Борисов, бяха закупени втора ръка все едно от автокъща.