Галерия "ТЕА" представя първата самостоятелна изложба на художника Траян Анев.

След внушителна поредица от участия в общи изложби и арт проекти в последните 10 години Траян Анев е решен сам да отправи предизвикателство към себе си и към публиката на съвременно изкуство у нас с първата си самостоятелна изложба „AERO Mania".

Изложбата предизвиква въпроси като „Кога интересът ни към дадено нещо се превръща в Мания?" и „Кога Манията се превръща в решаващ фактор за развитието на нашия живот?".

Замисляли ли сме се как избираме своя житейски път, как се насочване към дадена професия и впоследствие тя се превръща в наше призвание за цял живот.

Всичко тръгва от детството, от първите ни силни емоции при сблъсъка с нещо ново, много интересно и някак си магически загадъчно.

Много от малките момчета искат да станат пилоти - да летят високо в небето на крилете на голям бял самолет. Скоро тази мечта за мнозина се превръща в насмешлив спомен от детството.

За Траян Анев интересът към самолетите обаче не остава в сферата на спомените. Той превръща своята мания не в професия или обсесия, а в източник на вдъхновение и поле за творчески търсения.

Чрез класически изразни средства - бои, платно, с наситени, ярки цветове и изчистена стилистика, картините, които създава, поразително много приличат на рекламни снимки от списания за самолети.

Това впечатление се допълва и от кратките текстове, приложени към всяко едно от платната.

Изложбата в галерия „ТЕА" ще бъде открита на 1 ноември.