С шеги, закачки и бурни емоции депутатите гласуваха оставката на Искра Фидосова. 183 народни избраници гласуваха „за", шестима социалисти гласуваха „против" и 10 - „въздържал се" за оставката на Фидовова.

В началото парламентарният шеф Михаил Миков обясни, че в мотивите си Фидосова изтъква, че по собствено желание е подала оставка.

Репортерки заклещиха Борисов в тоалетната
Още...

Обстоятелствата, при които се стигна до тази оставка са доста смущаващи, коментира Атанас Зафиров от БСП.
Според него след скандала тя дала две различни версии за участието си в тефтерчето на Филип Златанов. Първоначално тя обяснила, че не се припознава зад инициалите И.Ф. Следващата й реакция обаче да подаде оставка, според червения депутат, е признание, че тя се разпознава зад тези инициали.

Според Зафиров тефтерчето на Филип Златанов е доказателство за всичко, за което БСП са предупреждавали през целия мандат на ГЕРБ, а именно - за властовите механизми, чрез които партията на Бойко Борисов притиска опонентите си. Според Атанас Зафиров комисията на Филип Златанов е била създадена от ГЕРБ с цел саморазправа. Социалистът прогнозира, че срещите с Искра Фидосова тепърва предстоят, като мястото им е парламентарната комисия за борба с корупция на Волен Сидеров.

Фидосова и до тоалетната не ходеше без Цветанов
Още...

„Оставката на г-жа Фидосова създава повече въпроси, отколкото дава отговори", заяви на свой ред и Кирил Добрев. Според него с оставката на Фисдова станало ясно, че зад инициалите И.Ф. не стои Ирина Флорин.
Добрев се е консултирал и с лингвисти, според които Цветан Цветанов би се съкратил като Цв. Цв, а Цецка Цачева - като Ц.Ц. Затова той попита дали и Цачева ще подаде оставка по примера на съпартийката си Искра Фидосова.

През цялото време, докато социалистите нападаха партията му, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов буйно реагираше от място, но излезе на трибуната с приповдигнато настроение.

Той благодари на лидера на БСП Сергей Станишев и на лидера на ДПС Лютви Местан, че са спрели „анаболовите мутанти, начело с Мишо Шамара", които протестирали пред дома му в Банкя.
Борисов предположи, че двамата партийни водачи взели наум вчерашното му изказване, че и той може да изпрати 50-тина протестиращи пред домовете им. По отношение на оставката на Искра Фидосова той коментира: "Прокуратурата работи".

„Трябва да се натисне едно копче, а губите време, а разбрах, че и в отпуск искате да излизате", коментира лидерът на ГЕРБ.
Тук мнозинството от залата се пошегува със загорелия тен на лидера на ГЕРБ, намеквайки, че той вече е бил на море.
Закачките той прие като комплимент и с усмивка отговори: „Моят тен, Бог да го прости, ми го е дал баща ми. И аз исках да съм рус, синеок, ама ме е направил такъв", обясни Бойко Борисов.


По-късно Борисов бе здраво приклещен в кулоарите от напористи репортерки

След като гласува оставката на Искра Фидосова, той напусна залата, след което, минавайки покрай журналистите, им съобщи: „Отивам на избелване".

Малко след като оставката на Фидосова бе приета, в залата се заформи сериозен скандал по дневния ред. Народни представители от ГЕРБ възразиха на идеята парламентарният ден да продължи с точка 3 - законопроект за насърчаване на младежката безработица.

Според тях правилният ред бе да се започне с точка 9, явяваща се първа за петъчни ден, а именно - гласуване на ваканцията на народните представители. Това предизвика бурна реакция в другата част на залата, като се размениха общо 6 процедури, преди в крайна сметка парламентарният ден да бъде продължен с гласуване на закона за насърчаване на младежката безработица.

Зам.-председателят на НС Мая Манолова възрази, че не може хора, позволили си да не идват на работа толкова време, да имат претенции коя точка да се гласува първа и им съобщи, че ще трябва да почакат преди да излязат във ваканция.

Христо Бисеров допълни, че никой няма да им отнеме правото на почивка и ще се гласува ваканцията, стига да проявят търпение.
Думата взе и Михаил Миков, който попита защо никой не е възразил, че вместо точка 2 - оставките на народни представители, денят не е започнал с точка 9, а изведнъж това се е случило на точка 3-та.