Дни след кметските избори в Сърница група сърничани дойдоха на гости на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента.

Припомняме, на балотаж отиват кандидатите на ДПС и ГЕРБ, като герберът ще получи подкрепата и на реформаторите.

Дясната ръка на Борисов обясни на възрастните и учениците от най-новата община, че днешното заседание е спокойно за разлика от обичайния му емоционален заряд. Целта на поканата била те да се запознаят с дейността на българския парламент.

Още преди месеци се уговаряла посетителската група от Сърница в законодателния орган. Днешната среща нямала нищо общо с изборите, увери Цветанов. Всички политици са допринасяли за изкуственото напрежение, насаждано в определени региони, изтъкна заместник-председателят на ГЕРБ и повтори тезата си за толерантността на управляващата партия към всички етноси и религии.

"Винаги можете да разчитате на нас като депутати", увери Цветан Цветанов и коментира, че от партията гостите нямало да чуят нищо срещу политическите си опоненти.

"Сърница е изключително красиво място", отчете заместник-председателят на ГЕРБ, според когото се засилвал и туристическия  интерес към общината. "За мен е много важно всеки от вас да има своята гражданска позиция", обърна се той към гостите. "Вие сте едни добри стопани на най-младата община", подчерта още Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ не пропусна да ги агитира, призовавайки ги да направят правилния избор.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева също уважи хората от Сърница. "Парламентът е открита територия", изтъкна тя. В НС се посрещали различни посетителски групи от цялата страна от различни възрастови групи.

За ГЕРБ, по думите й, акцент в работата били младите хора. Цачева обясни, че днес се е гласувал важен закон и се е чуло мнението на всеки, който е искал да вземе думата. "Всеки е свободен да изкаже своето мнение, своята позиция, подчерта парламентарният шеф. Това обаче се случва по определени правила", заяви Цецка Цачева. И тя пожела на сърничани да изберат достойния кмет за тяхната община.