Вътрешнопартийните интриги изтощават левицата и й пречат да печели избори.
Това заяви бившият енергиен министър Драгомир Стойнев, който сега е депутат  от БСП.

Припомняме, на днешния пленум на социалистите Стойнев беше обвинен от съпартийци, че е виновен за провала на проектите „Белене" и „Южен поток". Беше съобщено също, че Явор Куюмджиев е поискал оставката му като зам.-председател на БСП.

„Разбрах задочно, докато съм на конференция за икономическо и енергийно сътрудничество в Югоизточна Европа в Загреб, че е обсъждано искане за оставката ми. Пълна спекулация са причините.
Енергийните проекти се превърнаха в инструмент за вътрешнопартийно разчистване на сметки около Конгреса за избор на председател миналата година. На атакуващите ще кажа, че преди следващия изборен конгрес има местни избори, дано не са го забравили." - коментира Драгомир Стойнев в писмо .

По думите му, за него е важна перспективата на лявото, какво е новото ляво.

„А лявото само продължава да губи позиции от търсенето на врага с партиен билет. Вътрешнопартийната интрига изтощава и пречи да правим най-важното - да печелим избори, да правим реална политика за вдигане на икономиката и за намиране на изхода от социалната безизходица за милиони българи. Хората очакват това от нас, а не вътрешно интригантстване." - категоричен е Стойнев.

„Имам какво да кажа на другарите от НС, ИБ, както за вътрешните процеси в БСП, така и за това какво излъчваме като политика навън. На бюро съм казвал мнението си без да вадя мнението си публично, спазвайки партийната дисциплина. Явно коректността ми да говоря само в партийни формати е използвана, за да бъда ударен сега." - казва още зам.-председателят на БСП в изявление до медиите.