Самолет, пътуващ от Варшава за египетския курорт Хургада, е бил принудително приземен на летището в Бургас, съобщават от пресцентъра на МВР и БНТ.

По време на полета пътник е съобщил за бомба на борда, която ще бъде активирана.

От полицията уточняват, че около 5.30 часа в ОДМВР - Бургас е получено съобщение за принудително кацане на Летище - Сарафово на самолет по сигнал за подозирано взривно устройство на борда, подаден от пътник. Изяснено е,че самолетът е на полска авиокомпания, пътувал по линията Варшава - Египет.

Малко след 11 часа летището вече бе отворено и заралоти нормално
Още...

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи и служители на „Гранична полиция", които са извели пътниците и са започнали щателна проверка на борда и на багажа на пътниците.

Установен е подалият сигнала пасажер- 67-годишен полски гражданин, разговорите с който продължават и към момента. По негова информация, той е употребил алкохол.

Пътниците са настанени на територията на Летище - Сарафово, като при първа възможност полетът към Египет ще бъде продължен.

Според очевидец, един от пътниците е започнал да буйства. Стюардите опитали да го укротят, но той започнал да крещи: "Има бомба в самолета", отбелязва Burgasnew.

От bTV съобщиха, че мъжът е видял съмнителен пакет в самолета и подал сигнал. Към момента няма индикации за бомба, допълва телевизията.

Самолетът се проверява, той е на отдалечена стоянка и засега всичко е спокойно.

Летището в Бургас е временно затворено. На място е кметът на града Димитър Николов.

Пиян поляк шегаджия приземил самолета в Бургас
Още...

Кметът каза, че 64-годишен полски гражданин е сигнализирал за бомба, докато самолетът Airbus 320 е прелитал над територията на България. Пилотът е подал сигнал и е получил разрешение за кацне.

Николов заяви, че обстановката е спокойна, пътниците са настанени на Tерминала, самолетът се проверява.

Надявам се да продължат или да се върнат към Варшава, каза още той, допълвайки, че по график има полети след 13 часа.

"Фокус" отбелязва, че полетът е на „Смoл планет", като на борда са пътували 161 пътника.

Полският пасажер, който сигнализира за бомба на пътническия самолет е заявил малко по-късно на екипажа, че „се е пошегувал", съобщи полската самолетната компания Small Planet, която е собственик на летателния апарат.