Увеличава се броят на дните за безплатни прегледи при мамолог в Първа САГБАЛ „Св. София". Те са в рамките на кампанията за отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, съобщават от болницата.

От лечебното заведение поясняват, че първоначално е било планирано прегледи да се извършват всеки петък на месец октомври, от 8.30 до 12.00 часа. Записванията обаче са продължили и за ноември.

Заради големия интерес е взето решение прегледите при мамолог да се провеждат и всяка сряда на октомври и ноември в същия часови диапазон. От болницата припомнят, че посещението при специалистите ще е възможно само след предварително записване на тел.: 02/ 4 470 219.

Освен това болницата започва кампания и за безплатни гинекологични прегледи. Те ще се провеждат отново всяка сряда и всеки петък на октомври и ноември, от 8.30 до 12.30 часа. За тях също е необходимо предварително записване по телефона.

На мамологичен и гинекологичен преглед може да се премине по всяко време на годината и с направление от личния лекар, припомнят специалистите.