От днес депутатът от „Атака" Димитър Аврамов се е присъединил към „България без цензура".
За това се похвали по време на следобедното си посещение в парламента лидерът на партията Николай Бареков на фона на започналия разпад на коалицията му.

Самият Аврамов обяви, че е подал оставката си от „Атака", а Бареков от своя страна го удостои с честта да води листата на „България без цензура" за изборите във Разград.

Аврамов обясни решението си да напусне националистите с това, че в „Атака" е настъпил тенденциозен разпад, който след евроизборите се е превърнал в стремглаво рухване. „Не мога да подкрепям политики, които девалвираха националната идея", обяви вече ексатакистът.

„Атака" да върне чантата на Димитър Аврамов, предупреди още Бареков след брифинга в парламента. Чантата на Аврамов изчезнала от стаята на парламентарната група на „Атака". В нея нямало пари, а научни разработки и документи.
Лидерът на „България без цензура" обясни пред журналисти, че се обадили на Аврамов и му казали да отиде в телевизия „Алфа" да си получи чантата. Според Бареков тя е била отнесена от депутата Димитър Димов.

По повод дебатите за актуализирането на бюджета ексжурналистът обвини Борисов, че миналата година в „нощта на белия автобус" е платил на няколко хиляди души да блокират парламента, когато Орешарски, Местан и Станишев искали да актуализират бюджета.

„Откъде накъде тази година г-н Борисов си промени позицията за държавните пари", попита Бареков.

Ако актуализацията стане факт, лидерът на ББЦ, който е и евродепутат, възнамерява да отнесе този въпрос в Европарламента.

Да се попълва дупката в КТБ, за да изтекат пари отново към ДПС и ГЕРБ, е подигравка с българските граждани, коментира загрижено бившият журналист.

По думите му ГЕРБ и ДПС се канят „да налеят" между 3 и 7 млрд. и с тях да си купят гласове.