30-годишна жена е била залята с киселинав Бургас. Това съобщи за news.bg говорителят на ОДП Цветелина Рандева.

Инцидентът е станал между 8.30 и 9.00 часана ул. „Дебелт" в града.

Пострадалата е откарана в МБАЛ Бургас.

Междувременно от партията на българските емигранти „Другата България" разпространиха  информация, че залята се казва Габриела Георгиева. От там допълват, че тя е била най-дейният активист и координатор на партията за Бургас.

По данни на бургаските медици от течността са засегнати лицето, дясната ръка, гърба и седалището на жена, като това са около 20 % изгаряния. Състоянието на жената е стабилизирано.

След привеждането й в бургаската болница раните са обработени, а пострадалата заедно с линейка с медицински екип е отпътувала към Клиниката по изгаряния в "Пирогов" - София.

По лицето й има само пръски от изгарящата течност. А очите й не са пряко засегнати, уточни доц. Румен Дяков,  който прие пострадалата.

Г.Г. ще бъде приета в реанимацията на Клиниката по изгаряния и вероятно от понеделник й предстоят възстановителни операции. Лечението й ще продължи поне 30 дни.

По данни на пострадалата заливането е осъществено от непознат за нея мъж, който се е придвижвал с велосипед. При разминаването си с нея е плиснал в лицето й течността

На местопроизшествието бяха изпратени и  служители от „Гражданска защита" за обезопасяване на попадналата върху пътно платно и тротоара течност, тъй като мястото на инцидента е в близост до детска градина.

Мотивът за извършеното деяние е в процес на установяване.

Полицаите установяват свидетели на инцидента, както и наличието на камери по улицата и в близост до местопроизшествието, откъдето да се изземат записи.

Междувременно от партията на българските емигранти „Другата България" разпространиха  информация, че залята се казва Габриела Георгиева. От там допълват, че тя е била най-дейният активист и координатор на партията за Бургас.

По данни на „Другата България" скоро младата жена е съобщила, че е била засечена пред офиса си от непознат мъж, който я нападнал с цел побой. Тя твърди и че е получавала sms, в които е било настоявано да спре да се занимава с работата си. Близки на Георгиева обаче твърдят, че тя няма лични врагове.

Партия „Другата България" изказва съчувствие на близките на Габриела и призовава медиите и властите за пълно съдействие при разкриването на това престъпление. Партията на българските емигранти ще предприеме конкретни действие за разкриване на поръчителя.