Няма нищо драматично с подкрепата на патриотите за кабинета и казуса „Орхан Исмаилов". Тази позиция изрази в кулоарите на НС лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Оставката на Слави Бинев не е цената за двете назначения на хората от партията на Корман Исмаилов, стана ясно още от думите му. Не водим разговори за размяна на такива жертви, подчерта Кънев.
Според него добрият изход от създалата се ситуация е мнозинството в НС да остане цяло. Все пак стана ясно, че Кънев приемал с резерви казуса със Слави Бинев.

Ключово решение, по думите му, каквато е декларацията на НС за Южен поток, е отхвърлено с гласовете на ГЕРБ, РБ и ПФ. Засега разговорите, които водели формациите били за политики, а не пазарлъци. Пазарлъците не били начина на преговори на РБ. Ще се обсъждат политическите мерки, които можели да скрепят мнозинството.

Радан Кънев не знае какво е решението на патриотите за подкрепата на кабинета. По другата гореща тема спирането на Южен поток, Кънев е на мнение, че 43-ото НС не трябва да излиза с единна позиция. БСП обслужвали чужди интереси по тази тема и реформаторите нямало как да са на едно мнение с червените.

Политическият праг на търпение на РБ щял да се види, какъв е той обаче Кънев не спомена.
Реформаторите обаче не са склонни да приемат хора заради етноса и религията им да биват спирани в обществената им и политическа дейност.
Правата на хората бил праг, който РБ нямало да престъпят.

Кънев обясни за различната позиция между АБВ и РБ за Южен поток, изтъквайки, че политическите различия между двете формации, участващи в управлението винаги ги е имало, има ги и ще продължи да ги има.
Той и допълни, че в програмната декларация на управлението, която са подкрепили ясно е записано, че Южен поток ще се строи само при спазване на европейските изисквания и ако е изгоден за България. Явно към момента това не е възможно, заяви още Радан Кънев. Според него нямало повод да се променя сегашната политическа ситуация.