Във връзка с изнесената информация от кандидата за кмет на София Мартин Заимов за лошо качество на питейната вода в някои части на София, от „Софийска вода" АД разпространиха съобщение, с което уверяват клиентите си, че водата в столичните квартали „Люлин", „Младост" и „Надежда" не е канцерогенна и не представлява опасност за здравето и живота на хората.

Според съобщението качеството на водата в целия град отговаря на всички български и европейски норми за питейна вода.

От „Софийска вода" признават, че в в столицата има около 750 км. азбестоциментови (етернитови) тръби от общо над 4000 км. водопроводна мрежа, но заявяват че материалът, от който са изградени тръбите в „Люлин", „Младост" и „Надежда" не е етернит, а стомана и чугун.

В съобщението не се посочва към кои части на столицата се подава вода по азбесто-циментови тръби.

От „Софийска вода" заявяват, че водата, подавана по азбесто-циментовите тръби „не застрашава по никакъв начин здравето на хората", както и че изпълняваната от фирмата програма  за подмяна на етернитовите тръби е с цел намаляване на загубите.

Според съобщението азбестоциментът е бил използван масово в България и Европа през 70-те и 80-те години на миналия век.

При опит да бъде открит представител на пресцентъра на „Софийска вода" за допълнителен коментар по случая, се оказа,, че работното време на отдела е приключило.