Служителите на „Български пощи" да предприемат национални протестни действия призова Федерацията на съобщенията към КНСБ. Причината за недоволството е липсата на яснота кога ще бъде подписан договорът с новата охранителна фирма, която вози пощенските пратки и парите за пенсии, изплащани чрез пощенските станции.

Синдикалната федерация предлага протестът да се проведе ден преди изплащането на пенсиите за април. Синдикалният лидер Георги Бочев заяви, цитиран от Дарик, че пощенските служители ще проведат протеста пред Министерския съвет, за да не се провали изплащането на пенсиите и великденските добавки.

Георги Бочев предлага протестните действия да се проведат на 5-ти или 6-ти април, тъй като изплащането на пенсиите започва на 7-ми.

Договорът със сегашната охранителна фирма изтича в края на този месец. Кога ще бъде подписан договор с новата фирма засега не е ясно. Причината за това е, че се чака решение на Комисията за защита на конкуренцията, обясни Бочев.

От КНСБ настояват и за смяна на сегашното ръководство на пощите. Синдикалистът недоумява защо няма никаква реакция за това, че пощите затъват все повече и повече.