За двата дни, в които на Националния стадион се провеждаше фестивала Sofia Rocks на търговци около стадиона са наложени глоби за 1070 лева.

Съставени са девет акта за установени административни нарушения, съобщи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева, цитирана от БНР.

На организаторите на фестивала - "Болкан Ентъртейнмънт Компани" ще бъде съставят акт по наредбата за опазване на зелената система, чийто максимален размер е до 500 лева, каза още Георгиева.

Причината е, че са допуснали замърсяване на пространствата около стадиона, въпреки, че са били задължени да предприемат мерки за почистването им след концертите снощи и във вторник.

По думите на Георгиева и вчера, а и днес районът се почиства за сметка на Столичната община от фирмата, която се занимава с поддържането на чистотата в участъка.

Разчистването ще струва около 13 000 лева допълнително от парите, които са предвидените за ежедневното почистване.

Фирмата-организатор е отказала да заплати услугите по почистването на околните пространства, въпреки че в съгласувателното писмо за музикалната проява се е задължила да не допуска замърсяване.

За временната организация на движението заради рок-феста дружеството дължи на общината 19 200 лева.

По думите на Георгиева от инспектората ще подготвят писмо до Столичната община по отношение на проявите на открито, организирани от тази компания, тъй като това не е първият случай, в който от общинския бюджет се поема почистването на пространствата след техни концерти.