Законът за МВР ли е най-важният проблем, това ли е препъни-камъкът, намеси се червеният депутат Димитър Дъбов в дебатите по промените в Закона за МВР.

Той е категоричен за целта на промените: „Това се прави на инат". Имаме реваншистка партизация, убеден е депутатът. Той прогнозира чистка в сектора и фаворизиране на МВР и ГДБОП.

Председателят на ДАНС трябвало да се назначава от НС, защото сме парламентарна република. Дъбов не приема аргумента, че с вливането на ГДБОП в българското ФБР не се работи добре. 270 операции са проведени след сливането.
Според червения депутат не е редно да се въвежда конкурсното начало при подбора на служители в ДАНС, поради спецификата на работа на агенцията.

Председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов не се съгласи с мнението на социалиста. Доста дразнещо е това, което чух, подчерта той, визирайки успехите на акциите на ДАНС.

С този закон ще стартира реалната реформа в МВР, смята и Михо Михов от АБВ. Престъпността трябвало да се обезглавява, по думите му и законът да бъде насочен към гражданите.

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък критикува интелектуалните престъпления, които разследва ДАНС. Според него тя се занимавала с проверка на надписите на гащета - дали пише Адидас или Адибас.

Тук Атанас Мерджанов от БСП се ядоса: „Бавно и полека, вие вървите към пътя, обезличаващ ДАНС". Той защити агенцията, напомняйки пропуск в националната ни сигурност - атентатът в Сарафово, когато агенцията е била обезсилена.