Кремъл обяви, че е твърде рано да се говори за евентуална среща между руския президент Владимир Путин и американския държавен глава Барак Обама следващата седмица в Ню Йорк или за теми за обсъждане, цитиран от Ройтерс.

„Ню Йорк таймс" пише, позовавайки се на източници от администрацията на американския президент, че Обама ще се срещне с Путин в кулоарите на срещата на ООН в Ню Йорк следващата седмица. Източниците добавиха, че времето и мястото на срещата все още не са съгласувани.

Ако се осъществи срещата, това означава, че администрацията на американския президент ще пренебрегне собствените си усилия за изолиране на Русия заради намесата в Украйна, отбелязват медии.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред журналисти също, че са съгласувани „определени споразумения" между Русия и Израел относно координиране на военните действия в Сирия.

По-рано израелски източник разкри, че двете държави са създали координационен екип за предотвратяване на военен инцидент между Израел и Русия в Сирия.