Проституцията у нас трябва да се регламентира. Около това мнение се обединиха браншовици от сферата на туризма по време на кръгла маса във Варна, посветена на т.нар. АСО - туризъм (алкохол, секс, опиати).

Участниците в кръглата маса дадоха за пример съседите ни от Турция и Гърция, както и Унгария, Германия, Австрия и Швейцария, където има закони за секс услугите.

Доцент Стоян Маринов - директор на Колежа по туризъм в морската столица обясни, че у нас има около 8 - 9 хиляди жрици на любовта, които генерират приходи от близо 900 милиона лева годишно, но те не влизат в икономиката, защото дейността е нелегална.

Маринов е изчислил, че половината от 500 000-те туристи, които посещават курорта "Златни пясъци" са млади хора, които практикуват АСО-туризъм.

Приходите от този вид туризъм в "Златни пясъци" годишно са 75 милиона евро, докато приходите от нощувки в курорта са 66 милиона евро.
Маринов посочи, че средствата от тези видове нелегална дейност са равни приблизително на бюджета на морската столица за една година.