17 футболни запалянковци са задържани в арестите на Второ и Шесто РПУ заради побоища, хвърляне на бомбички и нападение на полицай преди и по време на дербито "Ботев"- "Локомотив", играно вчера в Пловдив, съобщиха от полицията.

Около час преди мача на кръстовището на улиците "Гладстон" и "Авксентий Велешки" в центъра на града е станало масово сбиване между неорганизирани агитки на двата футболни клуба, уточняват от Дарик.

Част от запалянковците били седнали в близко заведение, а други отивали към стадион "Ботев".

При сбиването за минути са се събрали около 500 души.
Изпратените полицейски части от всички районни полицейски управления в града успели да разделят двете агитки и след прекратяване на стълкновенията, феновете са били съпроводени с охрана по различни маршрути до стадион "Ботев".

При побоя е пострадал полицай, който е настанен в болница с мозъчно сътресение и с контузна рана на главата. Вероятно той е бил ударен с камък.

Счупено е предното стъкло на един от полицейските автомобили. По време на сбиването фенове са нанесли побой и на 54-годишен пловдивчанин, който случайно се оказал с колата си на мястото на инцидента.

В ареста на ІІ РПУ са отведени 13 лица на възраст от 14 г. до 45 г. от Пловдив и по един от Хисаря и Стара Загора. Срещу тях са образувани полицейски производства.

При влизане в стадион "Ботев" преди началото на футболната среща са били задържани и двама младежи за притежание на наркотици.

По време на мача са заловени други двама мъже, които възпламенили бомбички. Четиримата са били отведени в VІ РПУ.